Aiemmin Espanjassa asunut, nykyään Saksassa asuva ja melkein Pariisiin muuttanut suomalainen kertoo kokemuksia elämästä Euroopassa ja vertailee kulttuureja ja kieliä samalla kun suunnittelee mihin maahan sitä seuraavaksi lähtisi asumaan tai edes käymään.

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Saksalainen saunakulttuuri

Pari sanaa saunasta. Saksalaiset, kuten suomalaisetkin, ovat innokasta saunakansaa. Täällä on vain se ero että saunat ovat sekasaunoja (!). Ja siellä saunassa ollaan siis aivan ilkosillaan, miehet ja naiset iloisesti sekaisin. Itse rakastan kylpylöitä, mutta olen sen verran konservatiivinen alastomuuden suhteen että en kuuna päivänä lähtisi sekasaunaan hillumaan. Joten en voi harmikseni käydä saksalaisessa saunassa. Meillä töissä saa välillä ostaa alelippuja Taunus Thermeen, joka on iso kylpylä Frankfurtin lähistöllä. Tiedän että mm. pomoni (62 v. mies) tykkää siellä käydä. Ajatelkaa, jos kerran päättäisin sinne mennä ja sitten tulisi pomo vastaan munasillaan saunan lauteilla. Ja sitten seuraavana päivänä toimistossa muina miehinä suunnitellaan viikon kokouskalenteria kuin mitään ei olisi tapahtunut. Juu ei, en mene. Eräs suomalainen ystäväni meni kerran kyseiseen kylpylään, mutta piti pyyhkeen päällään saunassa ja eiköhän joku innokas saksalainen tullut sitten siitäkin valittamaan. Mitä se pyyhe ketään häiritsee? Uimapuvut voi olla hygieniasyistä kiellettyjä, mutta mitä puhdas pyyhe haittaa ketään? Joskus kerron lisää saksalaisista, miten ne tykkäävät kytätä toisten puuhia ja valittaa kaikesta.
 

Taunus Thermen saunoissa ollaan alasti
(kuvat: http://www.taunus-therme.de/)




Kanadalainen kollegani, joka on naimisissa saksalaisen kanssa, kertoi kuinka miehensä ennen heidän seurusteluaan oli mennyt erään saksalaisen tytön kanssa ensitreffeille saunaan. Ei itsellä ehkä ihan heti olisi tullut mieleen. Vaikka toisaalta siinähän sitten on kaikki kortit jaettu heti ekatreffeillä. Kyseisessä tapauksessa se oli ollut vielä se tyttö joka saunatreffejä ehdotti. Sama kanadalainen ei myöskään sekasaunoja kannata ja oli kohteliaasti kieltäytynyt koko suvun yhteisestä kylpyläreissusta. Hän ei olisi voinut kuvitella istuvansa appiukon ja koko muun suvun kanssa samoilla lauteilla ilman rihman kiertämää. No en voisi kyllä minäkään.

Espanjassa asuessani kävin kahdessa eri kylpylässä, Galiciassa La Tojan kuuluisalla kylpyläalueella sekä ihan Madridin keskustassa "Baño árabessa" jossa on Hammam tyyppinen turkkilainen sauna. Espanjassa oli molemmissa paikoissa myös sekasaunat, mutta Saksasta poiketen saunoissa ei saanut olla ilman uima-asua. Toimii mulle paljon paremmin. Espanjssa ollaan muuten vielä jopa muakin konservatiivisempia alastomuuden suhteen ja pukuhuoneissa on lukolliset kopit joissa voi vaihtaa vaatteet jos ei halua edes muiden naisten näkevän itseään alasti. Myös naisten puolen suihkut oli ovellisia yksittäisiä koppeja.


Baño árabe Hammam Al Andaluz Madridissa (kuva: http://madrid.hammamalandalus.com/)

Frankfurtissa on tietämäni mukaan yksi kylpylä jossa ei ole sekasaunoja. Se löytyy Villa Kennedy hotellista. Se onkin sitten aivan ihana paikka. Sieltä voi tilata mm. romantic massage –paketin pariskunnille johon sisältyy ensin puolen tunnin jalkakylpy/hieronta, sitten 60 minuutin kokovartalohieronta vierekkäisillä hierontapöydillä, jonka jälkeen pakettiin kuuluu pullo shamppanjaa ja suklaaseen dipattuja mansikoita. Niitä voi nauttia lepoalueella josta saa myös ilmaiseksi inkivääriteetä ja hedelmiä ja jokaiseen löhöilytuoliin kuuluu kuulokkeet joista voi kuunnella valitsemaansa musiikkia. Hieronnan hinnalla saa tietysti käyttää myös saunaa ja uima-allasta sekä kuntosalia. Siellä vierähtää helposti koko päivä. Suosittelen.

Villa Kennedy spa (kuva http://www.villakennedy.com/)

Villa Kenney span rentoutumisalue

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti